Eğitim Sitesi

VHF – Very High Frequency Nedir? VHF – Very High Frequency Hakkında Kısaca Bilgi

VHF – Very High Frequency Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak VHF – Very High Frequency:

30 – 300 MHz arasındaki frekans bandı, 2-13 arasındaki TV kanallarını içerir.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    IRD (İntegrated Receiver Decoder): Uydu sinyallerini almaya ve işlemeye yarayan cihaz. Çıkışında video monitörlerinin kullanabileceği temel bant video veya standart TV alıcılarının kullanabileceği RF olabilir.

    Inclined orbit: Sabit olmayan uydu hareketleri için kullanılır. Normal şartlarda GEO haberleşme uyduları 15-20 yıl boyunca ekvator düzlemine belirli bir açı ile yörüngelerinde hareket ederler. Kuzeye ve Güneye doğru hareketleri yok denecek kadar azdır ve bu yönde yaptıkları atılımlar ufak manevralarla düzeltilir. Ancak, kullanılan yakıt bittiğinde bu hareket yaptırılamaz ve uzay çöplüğüne gönderilmeden önce ekvatora göre Kuzey – Güney yönde salınım yaparak hizmet vermeye devam eder. Yeryüzünden bakıldığında bu salınım “8” hareketine benzetilebilir. Çanak antenlerde bu uydular üzerinden çalışmak için tracking (izleme) sistemleri kullanırlar.

    Packet Data: Depolanan bilgilerin “paket” denilen farklı birimler halinde gönderilme işlemi. Bu yöntemle kanal kapasitesi daha verimli kullanıldığı gibi aktarım da daha güvenli olur.

    Bakış Açısı: Çanak antenin uydudaki yayınları sorunsuz bir şekilde alabilmesi için uyduya doğru bakması gereken açı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü