Eğitim Sitesi

Veri elemanı rehberi Nedir? Veri elemanı rehberi Hakkında Kısaca Bilgi

Veri elemanı rehberi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Veri elemanı rehberi:

Tanımlanmış, isimlendirilmiş veri elemanı niteliklerinin, uygun veri elemanı değerinin nasıl simgeleneceğine ilişkin spesificasyonları içeren liste. (Data element directory)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    URL: İngilizcedeki açılımı "Uniform Resource Locator"dır. İnternet üzerindeki sitelere erişimi sağlayan adresleme düzeni, yani yaygın olarak olarak adlandırılan "adres" terimdir. Basit bir örnek vermek gerekirse www.dersimiz.com bir URL'dir.

    Yatay E-Ticaret: Birbirinden bağımsız farklı kategorilerdeki ürün veya hizmeti satışa sunan e-ticaret sitelerine yatay e-ticaret sitesi denir. Yatay e-ticaret siteleri çoğunlukla çok fazla ve farklı kategorilerde ürünlere sahip oldukları için geniş bir hedef kitleye hitap ederler.

    Kod: (a) Bilginin kısaltılarak kayıt edildiği ya da tanımlandığı karakter dizisi (b) Bilgisayarın tanıyacağı formda özel semboller kullanılarak bilginin gösterilmesi ya da tanımlanması.

    XML: Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü