Eğitim Sitesi

Vasıl Nedir? Vasıl Hakkında Kısaca Bilgi

Vasıl Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Vasıl:

Birleştirmek, yan yana getirmek, ulaştırmak, bağlamak.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Vasıl:

Birleştirmek, yan yana getirmek, ulaştırmak, bağlamak.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Recep: Üç aylar diye bilinen, içinde birçok mübarek geceyi barındıran güzel aylardan ilkidir. Recep ayı Ramazan ayına çok az kaldığının da habercisidir.

    Hasbünallah: "Allah bize yeter!" anlamında Allah’tan sabır ve yardım dileme sözü. “Hasbünallah” şeklindeki dua ve yardım isteme sözü “Allah bize yeter. O, ne güzel Vekil; ne güzel yardımcıdır.” anlamında “Hasbünallahu ve nimelvekil” biçiminde de kullanılır.

    Altın Oluk: Kâbe’nin damında biriken yağmur sularının Hicr’e akmasını sağlamak için Kâbe’nin kuzeybatı duvarının üzerine yerleştirilmiş oluk. Oluk ilk kez, Hz. Peygamber otuz beş yaşında iken, Kâbe’nin, Kureyş kabilesi tarafından yeniden inşa edilmesi sırasında konmuştur. Kâbe’nin oluğu ilk defa Emevi halifesi Velid b. Abdülmelik (705-715)’in emri ile Mekke valisi Halid b. Abdullah tarafından altınla kaplatılmış, bundan böyle Altın Oluk diye anılmıştır.

    Amel Defteri: Kirâmen katibin melekleri tarafından insanların bu dünyada yaptığı davranışların yazıldığı defterler, filme alındığı kasetler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü