Eğitim Sitesi

Varyete Nedir? Varyete Hakkında Kısaca Bilgi

Varyete Terimi Hakkında Bilgiler

Filateli (Pulculuk) Terimi Olarak Varyete:

Bir pulun değişik şekillerde basılmasıdır. Erörden farkı varyetenin Posta İşletmesinin kontrolü altında ve çok sayıda olmasıdır.

 

Tiyatro Terimi Olarak Varyete:

Salt eğlenceye yönelik gösteri. Genellikle, müzikli ve beceriye dayanan küçük gösterilerin bir araya gelmesiyle ortaya konulan eğilencilik. Daha çok gazino ve gece kulübü kültürü içindedir.

 

    Benzer Filateli (Pulculuk) Terimleri

    Maksimum Kart: Üzerinde büyütülmüş olarak bir posta pulundaki resim bulunan ve ayrıca basılmış veya yapıştırılmış olarak pulun kendisini taşıyan özel damgalı filatelik kart.

    Takse Pulu: Postaya verildiği sırada ücreti hiç ödenmemiş veya eksik ödenmiş posta gönderilerinin alıcılarından veya gerektiğinde göndericilerinden alınan ücretler için kullanılan pullardır. Bunlar başka posta hizmetlerinde kullanılmaz. Halen bizde bu pul türü yoktur. İleride bastırılması mümkündür.

    Ese: Baskı durumunu, pulu bastıran kuruluşa göstermek için hazırlanan provalardır. Bunlara hazırlık örnekleri de denebilir. Pulun hazırlanmasını görmek yönünden önemlidir. Eseler yalnız Posta İdarelerinin müze veya arşivlerinde bulunur satılmazlar.

    Forma: Pul üzerindeki resmin (marj hariç)milimetre olarak boyutu (25 X 40 mm gibi).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Filateli (Pulculuk) Terimleri Sözlüğü