Eğitim Sitesi

Vali Nedir? Vali Hakkında Kısaca Bilgi

Vali Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Vali:

Bir ilde devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisidir. Atama ile iş başına getirilir. İl Özel İdaresi Kanunu ve diğer kanunlarla İl Özel İdaresine verilen görevleri, İl Genel Meclisinin kararı gereğince ve Özel İdare Müdürlüğü teşkilatı ile yürütür. Merkezi idareye ait il kuruluşlarını da özel idare hizmetlerinde kullanabilir.

 

Tarih Terimi Olarak Vali:

Bir ilde işleri devlet adına yöneten en yetkili görevli.

 

Siyaset Terimi Olarak Vali:

Bir ilde devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisi, ilbay.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Vali:

Bir ilin en büyük yönetim görevlisi.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Büyükşehir: Merkezî idarenin vali yönetimindeki şehirlerinden nüfus ve ticarî bakımından belli bir büyüklükte olan yerleşim yerleri.

    Teklif: İlgili Kanuna göre yapılacak ihalelerde isteklinin idareye sunduğu fiyat teklifi ile değerlendirmeye esas belge ve(ya) bilgiler.

    Fay: Yer kabuğundaki gerilme veya sıkışmalar sonucunda tabakalarda, iki tarafın birbirine göre hareket etmesi biçiminde meydana gelen kırılma hattı.

    Kamulaştırma: Devlet veya kamu tüzel kişilerince, kamu yararının gerektirdiği hallerde, karşılığını peşin ödemek şartıyla, özel mülkiyette bulunan taşınmaz malların tamamına veya bir kısmına el konulması veya üzerinde irtifak hakkı tesis edilmesi işlemİ.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü