Eğitim Sitesi

Valans Nedir? Valans Hakkında Kısaca Bilgi

Valans Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Valans:

Hidrojen atomları ya da bunların eşdeğerlerinin sayısal ifadesi. Bir ya da daha çok sayıda atomlar arası bağlar oluşurken kimyasal bir elementin negatifken kombine halde tutabildiği, ya da pozitifken bir reaksiyonla ayırdığı, kazanılan, kaybedilen ya da ortaklaşa kullanılan elektronların sayısı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Transdüsör: Enerjiyi, bir formdaki bir sistemden, bir başka formdaki başka bir sisteme çeviren aygıt. Örneğin, ışıma enerjisini kimyasal enerjiye çeviren aygıt.

    Uyarı: Canlılarda belli bir tepkiye yol açan, fiziksel, kimyasal veya biyolojik etken.

    Suspansör: Döllenmeden sonra bitkilere ait zigotun bölünme ile oluşturduğu hücresel iplik. Bitki embriyosu bu ipliğin sonuncu hücresinden oluşur.

    Pasif Taşıma: Hücre zarı maddelerin taşınmasında enerji harcamıyorsa, bu taşımaya pasif taşıma denir. Pasif taşımanın genel özellikleri: * Taşıma çok yoğun ortamdan az yoğun ortama doğrudur. * Enerji harcanmaz. * Enzim kullanılmaz. * Canlı ve cansız hücrelerde görülür. * Sıcaklık,hareket ve yoğunluk farkı difüzyonu hızlandırır. * Denge sağlanana kadar devam eder ve durur. * Porlardan geçebilecek büyüklükteki maddeler difüzyona uğrar. Porlardan büyük maddeler difüzyon yapamaz. Hücrede pasif taşıma 3 şekilde görülür: 1. Difüzyon 2. Kolaylaştırılmış difüzyon 3.Osmoz

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü