Eğitim Sitesi

Vade Nedir? Vade Hakkında Kısaca Bilgi

Vade Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Vade:

1. Bir işin yapılması veya bir borcun ödenmesi için tanınan süre, mühlet, mehil.

2. Zaman.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Vade:

Bir işi tamamlama veya bir borcu ödeme için öngörülen süre.

 

Hukuk Terimi Olarak Vade:

Belirlenen süre, borcun ödeme zamanı, ifa zamanı. Ecel, ölüm, ölüm olayı.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Cennet: 1. Bahçe, çok güzel ve ferahlık veren yer; meyvelik, ağaçların, suların ve gölgelerin bol olduğu yer; uçmak. 2. Günahsız, günahları affedilen ya da günahlarının cezasını cehennemde çekmiş olan müminlerin, içerisinde sonsuza dek kalacakları yer. 3. Dünyada iyilik yapanlara öldükten sonra Allah’ın karşılık olarak vereceği, sonsuz mutluluk yurdu.

    Amentü: Arapça "İnandım." anlamına gelen ve İslamiyet’in temel İnançları olan "Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanma" yı dile getiren söz.

    Hikmet: 1. Bilgelik, felsefe. 2. Allah'ı (c.c.) gereği gibi bilme bilgisi. 3. İnsanın, varlıların hakikatini, gerçek yüzünü, gücü oranında bilip ona göre hareket etmesi. 4. Kur'an ve sünneti doğru bir şekilde anlayabilme ve amel etme yeteneği. 5. Hüküm vermede doğru karar verme yeteneği. 6. İslam dinindeki hükümlerin konuluş amaçları.

    Kıraat: 1. Hz. Peygamber’in okuma biçimini örnek alarak Kur’an-ı Kerim’i harflerin çıkış yerlerine ve tecvit kurallarına uygun olarak okuma. 2. Okuma. Kur’an-ı Kerim'i belli kural ve işaretlere göre okuma. 3. Namazın bir şartı olarak ayakta iken Kur’an-ı Kerim’den yeterli miktarda sure veya ayetler okuma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü