Eğitim Sitesi

Uzatma Tüpü Nedir? Uzatma Tüpü Hakkında Kısaca Bilgi

Uzatma Tüpü Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Uzatma Tüpü:

Fotoğraf makinesi ile objektif arasına yerleştirilerek odak uzaklığını artıran ve makro fotoğrafçılık için objenin büyütülmesini sağlayan tüplerdir. Otomatik uzatma tüpleri, otomatik poz ölçümüne imkân verseler de nadiren otofokus mümkündür.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Red-Eye: Genellikle iç çekimlerde ya da gece çekimlerinde flaşların insan gözüne çarpması ile gözde oluşan kırmızılığı ifade eden bir deyiştir. Bu problemin ana kaynağı kameralardaki dahili flaş ünitelerinin objektife çok yakın olmasıdır. Bundan dolayı fotoğrafçıların genellikle flaş ünitelerini bir ek kol ile kameraya bağladıklarını görürsünüz.

    Işık Kaynağı: Işık yayarak konunun aydınlatılmasında kullanılan araçların genel adı. Örneğin güneş, tungsten lamba, flaş birer ışık kaynağıdır. Ay, ayna ve yansıtıcılar optiksel olarak ışık kaynağı değildir. Işık kaynakları doğal, yapay; akkor (sıcak), soğuk ve noktasal, boyutlu olarak gruplandırılır. (light source)

    NiMH (Nickel-Metal Hydride): Şarj edilebilir bir pil teknolojisini ifade eder. Dijital kameralarda en fazla kullanılan bir pil çeşididir. Kalem pil büyüklüğündedir.

    Pozlandırma: Filme ya da fotoğraf kartına ulaşan ışık oranı. Fotoğraf makinesinde diyafram açıklığı ve enstantane ayarı ile belirlenir. Karanlık odada ise agrandizör objektifinin diyafram açıklığı ve agrandizörün açık kaldığı süre ile belirlenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü