Eğitim Sitesi

Uzanım Açısı Nedir? Uzanım Açısı Hakkında Kısaca Bilgi

Uzanım Açısı Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Uzanım Açısı:

Uzanım. Bir gök cisminin gökyüzünde Güneşe olan açısal uzaklığı.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Merkür Gezegeni: - Güneş'e en yakın gezegendir. - 4879 km çapıyla Güneş sisteminin en küçük gezegenidir. - Güneş çevresinde en hızlı dolanan gezegendir. - Yüzeyine en fazla meteor çarpan gezegendir. - Atmosferi yoktur. - Yüzeyinin sıcaklığı -173⁰C +427⁰C arasındadır. - Çapına göre büyük bir çekirdeğe sahiptir. - Kütle çekimi ve yer çekimi ivmesi azdır.

    Kutup Işıkları: Dünya'nın manyetik alanında yakalanmış kozmik parçacıkların, kutup bölgelerinde atmosferin üst katmanlarıyla etkileşime girmesiyle oluşan parlamalar.

    Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi: Uzay araçları ve yolculuk bilimi, uzay araçlarıyla diğer gök cisimlerine yapılan uçuş ve yolculukları konu alır. Bu alandaki en büyük gelişme uzay istasyonlarının hizmete girmesiyle başlamıştır. İnsansız uzay istasyonları arasında, astronomi uyduları, biyolojik uydular, haberleşme uyduları, seyrüsefer uyduları, askerî amaçlı uyduları ve Dünya gözlem uydularını içerir. İnsanlı uzay istasyonları henüz gelişme aşamasındadır. Dünya yörüngesinde dolanan, mevcut insanlı uzay istasyonlarının ötesinde asıl hedef uzay şehirleri denen çok büyük ölçekli uzay istasyonlarının tasarlanması ve inşasıdır.

    Yıldızlararası Ortam: Yıldızlararası gaz ve toz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü