Eğitim Sitesi

Uygarlık Nedir? Uygarlık Hakkında Kısaca Bilgi

Uygarlık Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Uygarlık:

1-Medeniyet.

2-Bir ülkenin maddi ve manevi varlıkların fikir sanat çalışmaları ile ilgili niteliklerin tümü.

 

Tarih Terimi Olarak Uygarlık:

İnsanların doğaya egemen olma, toplum olarak daha iyi bir yaşama ulaşma çabalarından çıkan sonuçların, bilim, teknik, sanat ve kültürün tümü.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Uygarlık:

Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü, medeniyet. Uygarlık veya medeniyet, bir ülke veya toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. Uygar kelimesi, yerleşik hayata ilk geçen Türk kavimi olan Uygurlardan gelmektedir.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Uygarlık:

1- Uygar olma durumu, medeniyet, medenilik.

2- Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü.

 

İnşaat Terimi Olarak Uygarlık:

İnsanların toplu olarak daha iyi bir halde yaşamaları ve doğaya hükmedebilmek için gösterdikleri çabalardan çıkan sonuçların tamamı, ki bilim ve kültür halinde belirir, medeniyet.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Regaib Kandili: Üç aylardan birincisi olan Recep ayının ilk cuma gecesi Regaib kandili olarak geçen mübarek bir gecedir. Bu gece dualar, namazlar bereketlenir, Kur'an'lar okunur. Her kandilde olduğu gibi Regaib Kandili'nde de Müslümanlar birbirinin kandilini kutlar.

    Tertil: 1- Bir şeyin düzgün, güzel ve muntazam olması demektir. 2- Ağır ağır, tane tane okuma. Kur'an'ı, ayetleri üzerinde düşünerek okuma.

    Gayb: Göz önünde olmayan, gizli olan, tam olarak bilinemeyen, his ve aklın ötesinde kalan, insan tarafından kavranamayan, manevi âlem.

    Mültezem: Kâbe'nin kuzey doğu duvarında yerden 2 m yükseklikte Kâbe'nin kapısı vardır. Hacer-i Esved'in bulunduğu köşe ile Kâbe kapısı arasında kalan kısma mültezem denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü