Eğitim Sitesi

Uterus Nedir? Uterus Hakkında Kısaca Bilgi

Uterus Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Uterus:

Rahim, döl yatağı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Uterus:

Döl yatağı, rahim.

 

Biyoloji Terimi Olarak Uterus:

1- Memelilerde, yumurtayı kabul eden ve embriyonun erken gelişim döneminde beslenmesini sağlayan dişi üreme kanalının özelleşmiş bir bölümü.

2- Rahim, döl yatağı. Dişinin üreme kanalında, içinde fötüsün geliştiği kaslı organ.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Raşitizm: 1- Özellikle süt çocuklarında D vitamini eksikliği ile kalsiyum, fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden ileri gelen, biçim bozukluğuna sebep olan kemik hastalığı. 2- D vitamini eksikliğinin neden olduğu, çocuklarda görülen bir hastalıktır. Kemik teşekkülünün tam olmaması nedeniyle tedavisi geciktirilmiş, ihmal edilmiş vakalarda uzun kemiklerde deformiteler teşekkül eder.

    Mastektomi: Memenin her hangi bir rahatsızlık nedeniyle alınmasıdır. Basit mastektomi sadece meme dokusunun çıkartılmasıdır. Radikal mastektomi ise, kanser vakalarında baş vurulan memeyle birlikte, memenin altındaki kasların ve koltuk altındaki lenf bezlerinin de çıkartılmasıdır.

    Anjiyogenez: Kılcal damar oluşumu. Kanser hücrelerinin yayılabilmeleri için onlara besin maddeleri taşıyacak yeni kılcal damarların oluşması gerekir. Son yıllarda, kanser tedavisinde anjiyogenezi önleyici ilaçlar önem kazanmaya başlamıştır.

    Rutin: 1- Sıradanlık, çeşitlilik göstermeyen, alışılagelmiş düzen içinde yapılan. 2- Yapılması alışkanlık hâline gelmiş iş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü