Eğitim Sitesi

Usta Nedir? Usta Hakkında Kısaca Bilgi

Usta Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Usta:

Bir zanaatı gereği gibi öğrenmiş olan ve kendi başına yapabilen kimse.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Halkçılık: Halkçılık, devletin siyasi, ekonomik ve kültürel alandaki hizmetlerin tüm halka yönelik olmasını amaçlayan bir ilkedir. Halkın eşitliğini, refah ve mutluluğunu amaçlar. Özellikleri: - Halk devlet yönetimine katılır. Temelinde demokrasi vardır. - Herkes kanunlar önünde eşit haklara sahiptir. - Cumhuriyetçiliğin ve milliyetçiliğin doğal bir sonucudur. - Toplumda sınıf ayrımına karşıdır. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ayrıcalık tanınamaz. - Eşitlik, dayanışma, sosyal devlet bu ilkeyle ilgilidir.

    Tören: 1. Bir toplulukta, üyelerin belli bir olayı, kişiyi veya değeri ayırt edip sembolleştirmesi, bunların anlam ve öneminin güçlendirilmesi amaçlarıyla düzenlenen hareket dizisi, merasim 2. Anma, kutlama, nişan, evlenme, ölüm gibi sebeplerle yapılan toplantı, merasim, seremoni.

    Topçu Ocağı: Top döken, savaşlarda top kullanan sınıftır. Topçular, İstanbul'da Tophane'de bulunurlardı. Sınırlarda ve kıyılardaki kalelerde hizmet görürlerdi. II. Murat döneminde kurulmuştur.

    Kooperatif: 1. Ortaklarının gereksinimlerini uygun şartlarda elde etmelerini sağlamak amacıyla kurulan ortaklık. 2. Üreticilerin, aracıyı ortadan çıkararak ürünlerini daha iyi şartlarda pazarlamak için kurdukları ortaklık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü