Eğitim Sitesi

Unsur Nedir? Unsur Hakkında Kısaca Bilgi

Unsur Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Unsur:

Öge, ilke, eleman.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Unsur:

Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri, öge.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Unsur:

Öge.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Unsur:

Taşınabilir eşyalardan büyük, mimari yapılardan küçük arkeolojik oluşumlara verilen ad. Örneğin, bir kamp ya da tandır ateşinin kalıntıları, bir gömüt ya da bir duvar için açılan temel birer unsurdur.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Unsur:

Öge.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Unsur:

Öge, eleman.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Unsur:

Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Üç Aylar: Dinimize göre Mevlid gecesi hariç diğer mübarek geceleri içinde bulunduran aylar. Bunlar ardarda gelen Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır.

    Bid'at: Dinin aslından olmadığı halde dindenmiş gibi algılanan şeylerdir. İslam'ın temelinde olmayıp sonradan ortaya çıkan şeyler. Kur'ân-ı Kerim ve Sünnet'te bulunmayan ve Ashapça da bilinmeyen, özellikle din esaslarına ilişkin sonradan çıkma kimi ibadet ve davranış biçimleri ve inanca yönelik yorumlar.

    Tecvid: 1. Tecvîd, kelime olarak bir şeyi iyi ve güzel yapmak demektir. Dinî bir terim olarak ise Kur'an-ı Kerim'i düzgün ve güzel okuma kurallarını öğreten bilim dalının ismidir. 2. Kur'ân-ı Kerim'i en güzel bir biçimde okumakla ilgili kurallar bütününe denir. Tecvit başlı başına bir ilim haline gelmiştir. Bu ilmin amacı, Kur'an'ın en güzel şekilde okunmasını sağlamaktır.

    Külliye: Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, sebil, kitaplık, hastane vb. yapıların bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü