Eğitim Sitesi

Underclubbing Nedir? Underclubbing Hakkında Kısaca Bilgi

Underclubbing Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Underclubbing:

Her club ın kendisine özel bir vuruş mesafesi vardır. Hedef olarak alınan mesafenin altında bir vuruş sağlayan club seçimine under club denir. (Örnek: 5 nolu iron la ulaşılacak bir mesafe için, 6 ya da 7 no lu iron club ın seçilmesidir.)

 

    Benzer Golf Terimleri

    Carry: Topun ilk vurduğu nokta ile yere düştüğü nokta arasındaki uzaklıktır.

    Outside Agency: Oyun dışı etkenler. Sınır dışında sınır içindeki top vuruşuna mani olan engellerdir. Uygun bir vuruş şekli lokal kurallarla belirlenir.

    Mulligan: Genellikle Amerikanlılar ın kullandığı bir anlatımdır. Oyuna birinci tee den yapılan çok kötü bir başlangıç vuruşuna verilen isimdir. Resmi olamayan oyunlarda bu vuruş sayılmaz, oyuncu ikinci bir vuruşla oyuna başlar. Resmi oyunlarda oyun kuralları böyle bir hakkı tanımaz.

    Index: Amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan terimdir. Golfçünün, 18 çukurlu bir sahada oyuncunun en az 3 atışla oynayabildiği klasman 53.5'tir. 0 index'e sahip oyuncunun (scratch player) par sayısını oynaması gerekmektedir. En yaygın par sayısına göre oyun sonuçları: Bırdıe: bir çukura par sayısından bir eksik yapılan sayıdır. Bogey: bir çukura par sayısından bir fazla yapılan sayıdır. Double-Bogey: bir çukura par sayısından iki fazla yapılan sayıdır. Trıple Bogey: bir çukura par sayısından üç fazla yapılan sayıdır. Eagle: bir çukura par sayısından iki eksik yapılan sayıdır. Albatros: bir çukura par sayısından üç eksik yapılan sayıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü