Eğitim Sitesi

UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) Nedir? UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) Hakkında Kısaca Bilgi

UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak UMTS (Universal Mobile Telecommunications System):

Evrensel Mobil İletişim Sistemi. Üçüncü kuşakta IMT-2000 ailesinin en çok bilinen ve gelecek vaadeden üyesi. TD-CDMA ve W-CDMA transmisyon metodlarını kullanan UMTS ağlar multimedya uygulamaları ceplere taşıyacak yüksek hızlı veri iletimini sağlayacak.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Filtre Temizliği Göstergesi: Bu yararlı gösterge, elektrik süpürgelerinde filtre dolduğunda ve temizlenmesi gerektiğinde yanar.

    Ekran Büyüklüğü: Kullanacağımız Televizyonun ekranının köşeden köşeye izlenebilir alanın uzunluğudur. 81 ekran 106 cm gibi ifadeler kullanılır.

    EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution): GSM Evrimi için Gelişmiş Veri Oranları. GSM faz2+ ağlar için yüksek hızlı veri transferinin yolunu açan bir spesifikasyon. EDGE getirdiği kodlama metodu sayesinde veri transfer hızı 14,400'den 48,000 bit/saniye'ye çıkmıştır.

    SSL (Secure Sockets Layer): Ağ üzerindeki mesaj iletişiminin güvenliğinin yönetimi için Netscape tarafından oluşturulmuş bir program katmanı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü