Eğitim Sitesi

Uluslararası Bankalar Nedir? Uluslararası Bankalar Hakkında Kısaca Bilgi

Uluslararası Bankalar Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Uluslararası Bankalar:

Uluslararası finans merkezlerinde faaliyet gösteren, dünya üzerinde yaygın bir şube ağı olan, işlem hacmi itibarıyla yerli veya yabancı müşterilere toptancı veya perakendeci bankacılık hizmetleri sunabilen bankalar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Organik Büyüme: Bir şirketin şirket alımları veya birleşmelerine başvurmaksızın, kendi kaynaklarını kullanarak gerçekleştirdiği büyüme.

    Muhasebe: Malî karakterdeki ve para ile ifade edilen işlemlere ait verilerin, ilgili kaynaklardan toplanması, doğruluklarının saptanması, kaydedilmesi, sınıflandırılması, raporlar biçiminde sunulması, analiz ve yorumlanması.

    Yatırım Getirisi: Bir yatırımın verimliliğini ölçmek veya birden fazla yatırımın verimliliğini karşılaştırmak için kullanılan veri.

    Açık Piyasa İşlemleri: (APİ) (Open Market Operations) Para politikası uygulaması çerçevesinde, merkez bankaları bünyesinde para miktarının artırılıp azaltılması amacıyla, hazine kağıtlarının alım ve satımının (kesin alım, kesin satım, geri satım vaadiyle alım (repurchase agreements), geri alım vaadiyle satım (reverse repurchase agreement)) yapılması işlemleridir. Bankalararası Para Piyasası işlemleri de "Açık Piyasa İşlemleri" kapsamı içerisindedir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bünyesinde bu tür işlemler, Açık Piyasa İşlemleri ve Para Piyasası Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü