Eğitim Sitesi

Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP-2023) Nedir? Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP-2023) Hakkında Kısaca Bilgi

Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP-2023) Terimi Hakkında Bilgiler

Deprem Terimi Olarak Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP-2023):

Ülkemizin deprem olayı gerçeğinden hareketle, depremden korunmak, deprem zararlarını azaltmak, deprem sonrası yapılacak faaliyetler hakkında öneriler sunmak ve depremle ilgili yapılacak olan araştırmalar için politikaları ve öncelikleri belirlemek amacıyla ulusal boyutta hazırlanan strateji ve eylem belgesi.

 

    Benzer Deprem Terimleri

    Sismik Boşluk: Aktif bir fay zonunun uzun süre deprem üretmeyen kısmı. Bu kısımlardaki uzun süreli hareketsizlikler gelecekte büyük bir deprem olma ihtimalini artırır.

    Aktif Fay: Gelecekte deprem oluşturmaya riski çok yüksek olan fay.

    Depremin Enerjisi (Sismik Enerji): Es=joules birimi ile sismik dalgalarda yayılan enerji. Söz konusu enerji, genliklerinin karesiyle doğru orantılıdır ve bunun için magnitüd de enerjinin logaritmasıyla doğru orantılıdır.

    Çöküntü Depremler: Yer altındaki boşlukların, kömür ocaklarında galerilerin, tuz ve jipsli arazilerde erime sonucu oluşan boşlukların tavan blokunun çökmesi sonucu oluşan küçük depremler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Deprem Terimleri Sözlüğü