Eğitim Sitesi

Üçleme Nedir? Üçleme Hakkında Kısaca Bilgi

Üçleme Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Üçleme:

İkişerli Nota Birimi'nin, geçici olarak üçerli olmasıdır. Dörtlük Nota Birimi içinde Üçleme, üç tane sekizlik notadan oluşur; Nota biriminin süresi değişmeyeceği için, 2 Sekizlik notanın süresi içine 3 Sekizlik nota sığdırılarak okunur. Üçlemeyi oluşturan üç notanın kuyrukları, sekizlik çizgisiyle birleştirilir; Üçlemenin altına veya üstüne 3 sayısı yazılır.Üçleme notalarından hiçbiri, ötekinden kısa ya da uzun okunmaz, birbirine eşit sürelerde okunur. Üçleme okunurken El vuruşları iki bölüt'e ayrılmaz. Bölütsüz veya üç bölüt'e ayrılarak vurulur.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Amadinda: Afrika müziğine özgü, ağaç gövdelerinden yapılan bir tür ksilofon.

    Furiant: Çabuk tempoda bir Bohemya dansı.

    Fantaisie: Bağımsız biçimli parça. Başlangıçtaki anlamına göre, bölüm benzetmelerinin imitation ların önce metot kurallarına uygun olarak, sonraları kontrapunta yazısında daha büyük özgürlükle yapıldığı parçalar. 18. Yüzyıla kadar yazılmış fantasieler, Bachda en kesin ilkelerini bulan fuga yazısını hazırlanmıştır.

    Legato-Tenuto: Üzerine konulduğu notanın belirgin bir şekilde ifade edilebilmesi için kullanılır. Üzerine geldiği nota yayarak icra edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü