Eğitim Sitesi

Ubikinon Nedir? Ubikinon Hakkında Kısaca Bilgi

Ubikinon Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ubikinon:

Koenzim. Elektron taşıyıcı sistemin bir elemanı. Elektronları alıp veren, 6 karbonlu bir halkadan oluşan bir baş ve karbon atomları zincirinden oluşan uzun bir kuyruğu vardır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Aktif Taşıma: 1. Hücre zarından molekül ve iyonların taşıyıcı molekülar acılığıyla ve enerji harcayarak az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçmeleridir. Enerji, hücrede bulunan ATP’den sağlanır. Şeker, aminoasit ve demir, sodyum, potasyum, hidrojen, kalsiyum gibi iyonlar; özellikle elektrolitler bu yolla taşınır. 2. Yarı geçirgen bir zarda maddelerin az yoğun ortamdan çok yoğun ortama enerji harcayarak geçmesi olayıdır. 3. Bir maddenin, enerji harcanmasını gerektiren bir işlemle hücre membranı aracılığıyla, yoğunluk farkına bağlı olarak içe ya da hücre dışına taşınması. 4. Maddelerin ATP harcanarak kofullar yardımıyla veya taşıyıcı proteinler aracılığıyla derişimlerinin az olduğu ortamdan çok olduğu ortama doğru zardan taşınması.

    Diferensiasyon: Farklılaşma. Daha ergin duruma doğru gelişme, daha basit bir hücreden özelleşmiş bir hücre durumuna değişme.

    Oogami: Genellikle büyük hareketsiz dişi gamet ile küçük ve hareketli erkek gametin birleşmesi. - Tüm omurgalı hayvanlarda görülür. - Yumurta büyük ve hareketsizdir. - Sperm küçük ve hareketlidir.

    Bağımsız Dağılım: Mayoz sırasında, homolog olmayan kromozomlar üzerinde taşınan genlerin, ayrılarak gametlere geçişinin rastgele olması nedeniyle bu genlerin kalıtımının şansa dayalı olarak gerçekleşmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü