Eğitim Sitesi

Turizm Nedir? Turizm Hakkında Kısaca Bilgi

Turizm Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Turizm:

Asıl ikametgâhı dışındaki başka bir yere eğlence, tatil, kültür, arkadaş ve akraba ziyareti, aktif spor, toplantı, görev, iş, öğrenim, sağlık, transit vb. amaçlarla seyahat etmenin doğurduğu olayların bütünü.

 

Coğrafya Terimi Olarak Turizm:

1- Yerli veya yabancı tüketicilerin bir ülke veya bölgeyi ziyareti sırasında duyacağı ihtiyaçları temin edecek hizmetlerin bütünüdür.

2- Dinlenme, eğlenme, görme, tanıma vb. amaçlarla yapılan gezidir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Turizm:

Bir yere turist çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümü. Yaz turizmi, Kış turizmi, Tarih turizmi, Doğa turizmi vb. çeşitleri vardır.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Menü: Kelime olarak menü, "ayrıntılar" olarak tanımlanır. Menü satışa sunulacak yiyecek türlerinin ve fiyatlarının saptanıp sıralanmasııdır. Esas olarak iki tür menü vardır. Birincisi tüm öğünü ve fiks fiyatlı bir kaç yemeği gösteren tabldot (table d'hot)'tur. İkincisi her maddenin ayrı ayrı fiyatlandırıldığı alakar (Ala carte)'dır. Her iki türün Carte du jour, Basit alakart veya tercihli menü (selecktive menu) gibi çeşitli şekillerde bileşimleri de vardır.

    Toplam Seyahat Süresi: Yolda geçen mola süreleri dâhil, bir noktadan diğer bir noktaya ulaşmak için geçen tüm zaman.

    Ergonomi: İnsanın kas gücünün üretimde verimli olarak kullanılmasını sağlamanın şartlarını inceleyen bilim dalı. Ergonominin amacı işgücü ve sermayenin üretkenliğini en çoğa çıkarmak için en ugun fiziksel ortamın yaratılmasıdır.

    Helikopter İstasyonu: Bir helikopter seferi için bağlantıyı sağlayabilecek şekilde yapılmış ikinci derecede önemi olan alan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü