Eğitim Sitesi

Turizm İşletmeleri Nedir? Turizm İşletmeleri Hakkında Kısaca Bilgi

Turizm İşletmeleri Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Turizm İşletmeleri:

Turizm işletmeleri turistik ihtiyaçların karşılanması amacıyla üretim unsurlarının sürekli ve bilinçli olarak bir araya getirilerek kar elde etmek için turizmle ilgili mal ve hizmetlerin ekonomik prensiplere uygun olarak hazırlandığı, üretildiği, arz edildiği ve sonunda katma değerin yaratıldığı ekonomik birimlerdir. Bir başka deyişle Turizm işletmeleri, Türk veya yabancı uyruklu; gerçek veya tüzel kişilerce birlikte veya ayrı ayrı gerçekleştirilen ve turizm sektöründe faaliyet gösteren ticari işletmeleri ifade eder. Turizm tesisleri genellikle kendileri turist akımı yaratmayan, fakat olmamaları halinde de turistin çekiciliği olan yer ve olayları aramayacağı turizm ürünleri, unsurlarıdır. Tesisler, çekici yer ve olayları bütünlerler.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Adjustable Buoyancy Life Jacket(A.B.L.J.): Kaldırma gücü ayarlanabilir cankurtaran yeleği. Dalgıçlar tarafından sualtında giyilen, sualtındaki gerekliliklere uygun olarak kısmen şişirilip söndürülebilen, şişirilebilir yaka. Yüzeyde tamamen şişirildiğinde cankurtaran yeleği işlevi de görür.

    Guest Mix: Fiyatlarına göre misafirlerin karışımı.

    Junket (Alem): Talih oyunları amacıyla düzenlenen paket tur, seyahat terimi olarak, şirket ödenekleri ile veya devlet imkânları ile yapılan keyif gezilerine verilen isim. Kumarhane terimi olarak, bol para harcayan müşterilere verilecek ücretsiz hizmetler örnek: ücretsiz otel odası vb.

    Vip Courtesy Order: Vip Karşılama Emri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü