Eğitim Sitesi

Turizm Arz Esnekliği Nedir? Turizm Arz Esnekliği Hakkında Kısaca Bilgi

Turizm Arz Esnekliği Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Turizm Arz Esnekliği:

Turizmde arz esnekliği kavramı arzın fiyat değişmeleri karşısındaki duyarlılığını açıklamak için kullanılmakadır. Başka bir ifadeyle fiyatlar arttıkça arzın kısa sürede bu artışa uyum sağlayıp sağlayamaması anlamına gelmektedir. Örneğin mikro boyutta yeni odaların yapımı, restorana ek masalar sağlanmaı, makro boyutta ise bir turizm bölgesindeki yatak kapasitesinin artırılması gibi.
Öte yandan turizm sektöründe bazı arz kaynakları vardır ki bunların azaltılıp çoğaltılması hiçbir zaman mümkün olmayacaktır.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    I.L.A.M.: Boş Vakit ve Keyif Yönetimi Enstitüsü

    Günübirlik Tur: Yurtiçinde veya yurtdışında tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan, konaklama içermeyen ticari faaliyet.

    Itinerary: 1- Seyahat acentasının müşteri için düzenlediği seyahat, tur programı. 2- Bir yola mesafe, yada otel ve eğlence imkanları hakkında bilgileri kapsamak suretiyle belirli bir güzergahı gösteren belge yada basılı kağıt.

    Akdeniz İklimi: Yazların sıcak ve yağışsız olması nedeniyle, turistlerin en çok tercih ettiği iklim türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü