Eğitim Sitesi

Tümel Nedir? Tümel Hakkında Kısaca Bilgi

Tümel Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tümel:

(Mantıkta) Belli bir sınıfa bağlı bireylerin tümünü içine alan. Bütün kapsamıyla alınmış olan (önerme). Bir önermenin tümelliği "bütün" ya da "her" sözcüğüyle gösterilir. Genellik bir terimin kapsamını; tümellik önermede konunun bütün kapsamıyla alındığını gösterir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    İki Değerli Mantık: Doğru ve yanlış değerlerinden başka doğruluk değerine yer vermeyen mantık sistemi.

    Sermaye: 1- Önceki üretim faaliyetleri sonucunda elde edilmiş ve tüketim amacıyla kullanılmayıp başka malların elde edilmesi için kullanılan değerler. Anapara. 2- Üretimin adedini ve kalitesini artıran üretim araçları ve hammaddelerdir. 3- Toplumsal ekonomik yapı içerisinde kişilerin yada kurumların sahip olduğu tüm değişim değerleri.

    Ruhçu görüş (spiritüalizm): Tinselcilik. Bütün gerçekliğin özünün ruh olduğunu ve maddi olanın yalnızca ruhsal gerçekliğin bir görünüşü olduğunu ya da salt bir tasarım olduğunu ileri süren fizik ötesi öğreti.

    Hükümet: Parlamento tarafından onaylanan ve yürütme işlevini gören organ hükümettir. Yani hükümet, devletin kullandığı yasama, yürütme, yargı yetkilerinden yürütme yetkisini kullanan organdır. Demokrasilerde hükümet, başbakan ve bakanlar kurulundan oluşur ve yaptıkları çalışmalar parlamento tarafından denetlenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü