Eğitim Sitesi

Tumbu Sineği Nedir? Tumbu Sineği Hakkında Kısaca Bilgi

Tumbu Sineği Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Tumbu Sineği:

Afrika’da özellikle Sahra’nın güneyinde görülen, ergin sinekleri sarı esmer-kırmızımsı veya esmer renkte, 6-12 mm büyüklükte, genellikle kulübelerin ve verandaların tavanında bulunan günboyu seyrek olarak uçmalarına rağmen, sabahları ve ikindi vakti etkin olan, larvaları insan ve hayvanlarda deri miyazisine neden olan sinek türü, Cordylobia anthropophaga.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Veteriner Hekim: Hayvan hastalıklarının tanı ve tedavisi, hayvanların ıslah ve üretimi, üretiminden tüketimine kadar olan tüm aşamalarda hayvansal ürünlerin halk sağlığı açısından muayene ve denetimi işlevlerinden sorumlu hekim, veteriner, baytar.

    Otlak: Taban suyu derinde olan, kısa boylu bitkilerden oluşan ve hayvanların otlaması için kullanılan hayvan otlatma alanları.

    Dişi: 1. Yavru doğuran, yumurta hücresi üreten organizma. 2. Eşeyli üremede erkeğin eşi, femina. 3. Deri üzerinde serpili olarak çıkan siğiller.

    Tür: Çevre koşulları ne olursa olsun değişmeden kalan belirli görüntüler yönünden birbirine benzeyen ve bu özellikleri döle geçiren, çiftleştiklerinde döl verim yeteneğine sahip (fertil, doğrugan) döller veren bireylerin oluşturduğu gruplara tür denmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü