Eğitim Sitesi

TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Nedir? TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Hakkında Kısaca Bilgi

TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası):

TSEK markası, üzerine veya ambalajına konulduğu malların henüz Türk Standardı olmadığından ilgili uluslararası veya diğer ülkelerin standartlarına veya TSE tarafından kabul edilen teknik özelliklere uygun olarak imal edilip, piyasaya arz edildiklerini ifade eder.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Ferağ Verme: Gayrimenkul malikinin mülkiyet hakkını devretmek veya üzerinde başkası lehine bir hak kurmak amacıyla tapu sicil müdürlüğüne gelip, düzenlenen resmi senedi imzalayarak başkası lehine tescilini istemesi eylemi. Buna ferağ takriri de denmektedir.

    Orto Foto Haritaları: Arazinin yükseklik farklarından ve resim alımındaki eğikliklerden dolayı oluşan hataların, diferansiyel olarak düzeltilmesi ile istenen harita ölçeğine getirilen fotoğrafik görüntünün üzerine grid çizgileri, kenar bilgileri ve yükseklik eğrileri gibi diğer bilgilerin eklenmesi ile elde edilen fotoğraf görünümündeki haritalar.

    Hazırlık Soruşturması: Savcının yürüttüğü, isnat ve beraat delillerinin toplanmasını amaçlayan soruşturma. Yeterli derecede delil bulunmazsa ya da durumu soruşturmaya değer bulmazsa savcı soruşturmayı keser, yeterli delil elde edilirse savcı iddianame düzenleyerek kamu davası açar.

    Çalışma Hayatı (İş Yaşamı): İnsanın, ilk defa bir iş sahibi olma (çalışma) isteği ile başlayıp, aktif çalışma sürecinden emekliliğe kadar devam eden süre.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü