Eğitim Sitesi

Tropofitler Nedir? Tropofitler Hakkında Kısaca Bilgi

Tropofitler Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Tropofitler:

Uzun süren kuraklıkları, bünyesinde yapmış olduğu fizyolojik değişikliklerle atlatabilen ve tekrar yağışlı mevsim geldiği zaman gelişmesini devam ettirebilen bitkilere verilen isimdir. Örneğin, yağışlı mevsimde yapraklanan ağaç ve çalılıklar gibi.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Biyocoğrafya: Biyoloji biliminin bir kolu olup, Dünya üzerinde bitki ve hayvanların yayılış alanlarını inceleyen ve nedenlerini açıklayan bilim dalıdır. Herhangi bir türün çevre isteklerini, çevrenin ekolojik karakterlerini ve bunlara göre canlının yayılış alanını inceler.

    Ekolojik Niş: Habitat içindeki popülâsyonuna ait bireyin kendini ve çevresini etkileyen yaşama biçimidir. Buna bireyin kendi hayatını sürdürmek için yaptığı faaliyetlerin tümüdür.

    Jeotropizm: Canlıların yerçekimine karşı gösterdikleri tepkidir. Bitki gövdelerinin yukarıya, köklerinin ise aşağıya doğru büyümesi, buna örnek olarak verilebilir.

    Süksesyon: Mevcut ekosistemin bozulup ortadan kalkması ile yerine yeni bir ekosistemin oluşumunun olması olayına süksesyon (yerine geçme) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü