Eğitim Sitesi

Trompe-l' Oeil Nedir? Trompe-l' Oeil Hakkında Kısaca Bilgi

Trompe-l' Oeil Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Trompe-l' Oeil:

Bir düzlem üzerinde sanat içeriği olan resimsel bir etki amaçlamaksızın, gerçeklik izlenimi vermeye çalışan her tür çizim, boyama vs. En basit trompe-l' oeil örneği olarak, sağır bir duvar üzerine yapılmış gerçek boyutlarında bir kapı resmi verilebilir. Böyle bir durumda resim yapma etkinliği tümüyle bir yanılsama yaratma işine indirgenmiş olmaktadır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Litografi: Taş baskı. Litografi sözcüğünün kökü eski Yunanca olup "taş üzerine yazılmış" anlamına gelir. Mikroskobik deniz hayvanlarının kireçtaşı kabuklarından meydana gelmiş yer tabakalarının basıncı altında ve milyonlarca yılda oluşmuş doğal taşlar baskı kalıbı olarak kullanılır.

    Höyük: Eski uygarlıklara ait, tarih boyunca çeşitli nedenlerle yapılan yerleşme bölgelerinde yıkıntıların üst üste birikmesi sonucunda oluşan ve çoğu kez içinde yapılara ait kalıntıların bulunduğu küçük tepelere verilen ad.

    Saçaklık: Çatının binadan dışarı taşan kenarı ve bunun kenarına eklenen oymalı süslü kısım.

    Skolâstik Felsefe: Latince sözcük anlamı "okul felsefesi" demektir. Genel olarak Orta Çağda hâkim olan Yunan felsefesinin kavramsal araçlarından yararlanılarak oluşturulmuş tanrı merkezli düşünce sistemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü