Eğitim Sitesi

Triplet Durum Nedir? Triplet Durum Hakkında Kısaca Bilgi

Triplet Durum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Triplet Durum:

Bir foton absorbe ederek aktive olan bir elektronların yüksek yörüngeli bir enerjiye geçmesi ve benzer dönme hızına sahip bir elektronla eşleşmesi durumu.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ekoton: 1. Farklı ekosistemlerin kesişme bölgeleridir. Farklı bölgelerin özelliklerinin hepsini taşıdıkları için tür çeşitliliği çok fazladır. 2. Komşu biomlar arasında oldukça geniş bir geçiş bölgesidir. Bu bölge kısıtlı ölçüde de olsa, ekoton için karakteristik olan bazı organizmalara ek olarak yakın olan her biomdan bir miktar organizma içerir. 3. İki komünite arasındaki geçiş bölgelerine ekoton denir. Su ve kara komüniteleri arasındaki geçiş bölgesi bataklıklar örnektir.

    Kulak Kıllılığı: Y kromozomu ile taşınan hastalıklardandır. Yalnızca erkeklerde görülür. Babadan oğula geçen bu hastalık kuşaktan kuşağa yansıyan bir problemdir. Babada varsa oğulda görülme ihtimali kesindir. Bu hastalık kalıtsaldır, doğuştan beri var olan bir problemdir.

    Anaerobik Solunum: 1. Hücrede moleküler oksijenin kullanılmadan karbonhidratların parçalanması ve enerji elde edilmesi. 2. Oksijensiz solunum, hücrede moleküler oksijenin kullanılmadığı bir solunum şeklidir.

    Trikosist: Paramecium gibi kirpikli tek hücreli hayvanların sitoplazmasında bulunan hücresel bir organel. Avı yakalamada ve tutmada iş gören bir kol görevi yapar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü