Eğitim Sitesi

Transit Yolcu Nedir? Transit Yolcu Hakkında Kısaca Bilgi

Transit Yolcu Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Transit Yolcu:

1- Hedeflenen yere ulaşmadan önce, belli bir programa göre yapılan seyahat sırasında, bir veya daha fazla mola veren, bu molalarda uçağından ayrılan veya uçak değiştiren kişi.

2- Yasal olarak ülkeye giriş yapmayan gemi veya uçak personeli ile uğrak yapan, ancak destinasyonu geçtiği ülke olmayan ziyaretçiye transit yolcu denir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Doğa Sporları: Doğada yapılan spor aktiviteleri.

    Seyahat Ticareti: Turizm endüstrisinde yaratılan ürünlerin kazanç amacıyla alım-satımı.

    Belgeli Turizm Yatırım Veya İşletmeleri: Turizm Bakanlığı'nca belgelendirilmiş yatırım veya işletmeleri ifade eder.

    Transfer: 1- Turistin, düzenlenen paket tur veya turun başlangıç noktasına kadar, herhangi bir safhasında veya sonunda, sınır giriş ve çıkış kapıları, marinalar, şehirlerarası veya uluslararası ulaşım hizmetlerinin sunulduğu otogar, gar, liman, havalimanı gibi yerlerden, konaklama yapacağı tesise veya tesisten bu ulaşım hizmetlerinin sunulduğu yerlere veya programın başladığı yerleşim yerinden konaklama tesisine veya programın bitiminde, tesisten yerleşim yerine herhangi bir araçla, bir tarifeye bağlı kalmaksızın seyahat acentası tarafından verilen ulaşım hizmeti. 2- Yolcunun ve eşyasının bir taşıt aracı terminalinden diğerine, bir terminalden veya geri, ya da otelden gideceği bir noktaya(örneğin bir tiyatroya)mahalli taşıma araçları ile taşınması. 3- Yolcuları, limanlardan, gar veya oto istasyonundan bir konaklama tesisine ya da tersine konaklama tesisinden istasyonlara taşıma hizmetlerinin tümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü