Eğitim Sitesi

Torna Nedir? Torna Hakkında Kısaca Bilgi

Torna Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Torna:

Malzemeye şekil vermek için kullanılan bir makinadır. Malzeme dönerken kalem malzemeye dayatılarak parçadan talaş kaldırır.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Ateşleme Bobini: 1. Ateşleme sisteminin bir parçasıdır. Transformatör gibi görev yaparak batarya voltajını yüksek volta yükseltir. 2. Ateşleme Bobini (diğer adı Endüksiyon bobini) içten yanmalı benzinli motorların bir ateşleyici parçası olarak işlev görür. Karbon bazlı yakıt kullanan motorlarda silindir içinde sıkıştırılan hava ve yakıt karışımının ateşleyerek itme gücü oluşması için kullanılır.Primer sargı ve Sekonder sargılar yardımıyla oluşturulan yüksek gelirim yardımı ile yakıt ve hava karışımının alev almasını sağlayarak ateşleme işlemini gerçekleştirir.

    Yağ segmanı: Pistonda alt segman veya segmanlardır. Silindirde yağın yanma odasına doğru çıkmasını önleyecek şekilde yapılmıştır.

    Ateşleme sistemi: Otomobil motorlarında silindirlerde sıkışan hava-yakıt karışımının yakılabilmesi için bujilere yüksek voltajlı kıvılcım sağlayan sistemdir. Ateşleme sisteminde batarya, ateşleme bobini, distribütör, kablolar ve bujiler vardır.

    LPG: Likit, sıvılaştırılmış petrol gazının kısaltmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü