Eğitim Sitesi

Tören Giderleri Nedir? Tören Giderleri Hakkında Kısaca Bilgi

Tören Giderleri Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tören Giderleri:

Maddelerde belirtilen giderlerdir. a) Resmi ve dini bayramlar ile anma günleri. b) Beldenin kurtuluş günleri. c) Festival ve fuarlar. d)Beldenin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak temel atma ve açılış günleri. e) Milli mücadeleye ait önemli günler. Maddelerde belirtilen giderler dışında kalan ve yapılması Belde için gerekli olan veya mahalli örf, adet ve sosyal yaşantı için de gerekli sayılan etkinlik ve törenler için (nişan, nikah, ölüm gibi) harcama yapılabilir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yol Harcamalarına Katılma Payı: Belediye Gelirleri Kanununa göre, belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce, kanunda belirtilen şekilde inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya alınan bedel.

    Fakirlik Belgesi: Türkiye Cumhuriyetinde muhtarlık tarafından menkul ve gayri menkul malı olmayan, her hangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almayan ve ancak başkalarının yardımı ile geçinebilen yardıma muhtaç kişilere verilen belge.

    Hukuk Devleti: Başta yaşamak olmak üzere, bir devletin vatandaşlarının tüm haklarını hukuki güvence altına almış olması.

    Nüfus Dağılımı: Topluma yönelik hizmet ve etkinliklerin yer seçimini ve toprak kullanım biçimlerini etkileyen, nüfusun mekansal dağlımı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü