Eğitim Sitesi

Töre Nedir? Töre Hakkında Kısaca Bilgi

Töre Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta yerleşmiş hâlde bulunan davranış şekillerinin bütünü, adet ve ahlak kuralları.

 

Tarih Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş yerleşmiş kuralların, gelenek ve göreneklerin, ortak alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü. Orta Asya Türk devletlerinde yazısız hukuk kuralları.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Töre:

1- Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü, âdet.

2- Bir toplumdaki ahlaki davranış biçimleri, adap.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Töre:

Bir toplulukta benimsenmiş, yerleşmiş davranış ve yaşama biçimlerinin, kuralların, görenek ve geleneklerin, ortaklaşa alışkanlıkların, tutulan yolların bütünü.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Don Olayı: Havanın açık ve durgun olduğu kış gecelerinde aşırı ısınma nedeniyle toprak donar. Don olayı tarımsal üretime büyük ölçüde zarar verir. Karasal bölgelerde don olayı sık görülür.

    Haliç: Gelgitin etkili olduğu kıyılarda akarsu ağzının aşındırılmasıyla oluşan kıyı aşınım şekline haliç denir. Türkiye kıyılarında gelgit etkisiz olduğu için haliçler görülmez.

    Psödomaki: Ormanların tahrip edildiği yerlerde ortaya çıkan çalılıklara psödomaki (yalancı maki) denir. Bunların da tahrip edildiği yerlerde çayırlar bulunur.

    Hiposantr (İç Merkez): Yer içerisinde deprem enerjisinin ortaya çıktığı noktadır. Aynı zamanda iç merkez olarak ta isimlendirilir. Aslında odak noktası, bir nokta değil bir alandır ancak uygulamalarda nokta olarak edilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü