Eğitim Sitesi

Toprak Yönetimi Nedir? Toprak Yönetimi Hakkında Kısaca Bilgi

Toprak Yönetimi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Toprak Yönetimi:

Mevcut nüfusun ve gelecek kuşakların ihtiyaçları ve doğal çevrenin korunması bakımından azami uzun vadeli yararı sağlamak amacıyla toprağın geliştirilmesini ve korunmasını amaçlayan yönetim.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Toplu Pazarlık: İki veya daha fazla kişi ya da gruptan oluşan tarafların, kendi aralarındaki münasebeti, bir düzene kavuşturarak, sosyal taraflarca (çalışma hayatında bunlar işçi ve işveren temsilcileridir) kabul edilerek, alanları ile ilgili olan yeni kaideleri ortaya koymak ve hayata geçirmek maksadıyla yürütülen karşılıklı görüşmeler süreci.

    Şantiye Şefi: Yapının uygulanması için gerekli olan inşaat ve iş organizasyonunu sağlayan, işveren vekili olarak hareket eden ve İş Kanunu ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü'ne göre zorunlu tedbirleri almak ve uygulatmak ile sorumlu olan mimar veya inşaat mühendisi.

    Diğer Kamu Görevlileri: Hakimler ve savcılar ile bu meslekten sayılanlar ve kadrolu veya sözleşmeli olarak istihdam edilen öğretim elemanları, subay ve astsubaylar, uzman erbaş ve uzman jandarmalar.

    Yapı: Karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yeraltı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesisler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü