Eğitim Sitesi

Toprak Mikroflorası Nedir? Toprak Mikroflorası Hakkında Kısaca Bilgi

Toprak Mikroflorası Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Toprak Mikroflorası:

Toprakta bulunan küçük bitkisel canlıların tümünü ifade eder. Bu grupta önemliler bakımından; bakteriler, aktinomisetler, mantarlar ve algler yer alır.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Atık: Çevrede başkalaşmaya yol açacak miktarda çevreye boşaltılan, sıvı, katı, gaz ya da radyoaktif istenmeyen her tür madde. * Standart dışı ürün, * Sağlıklı kullanım süresi geçmiş olan ürün, * Dökülmüş ya da yanlış kullanılmış olan maddeler, * Kullanılmayan ürünler, * Kirlenmiş maddeler, * Hammadde işleme proses kalıntıları * İhracatçı ülkenin kanunlarına göre yasak getirilmiş olan maddeler, * Yeniden kullanım veya geri kazanım amacıyla getirilen maddelerdir.

    Endemik Tür: Belirli bir ekolojide yoğun olarak bulunan türe verilen isimdir. O ekolojik koşullar meydana geldiğinden beri var olan konservatif endemikler, mutasyon ve poliploidi gibi değişimler sonucu meydana gelen progresif endemiklerdir.

    Hidrotropizm: Bitkilerin suya karşı gösterdikleri tepkiye verilen isimdir. Bitki köklerinin sulu ortama doğru yönelmeleri, o tarafa doğru büyümelerini artırmaları buna örnektir.

    Yabancı Otlar: İnsanoğlunun istemediği yerlerde yetişen, zararı yararından fazla olan ve bulunduğu habitata dışarıdan gelerek istilacı olma özelliği gösteren bitki topluluklarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü