Eğitim Sitesi

Toplumsal Çözülme Nedir? Toplumsal Çözülme Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsal Çözülme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Toplumsal Çözülme:

Bir toplumda maddi ve manevi kültür unsurlarının bir araya gelerek bir anlam ifade edecek ve işleyen bir bütün oluşturacak biçimde birbirini tamamlayamaması sonucu var olan toplumsal birliğin bozulması.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Halüsinasyon (Sanrı): Ortamda olmayan uyarıcıların varmış gibi algılanmasıdır.

    Paradigma: 1. Birbiriyle yarışan farklı bilimsel yöntem, varsayım, yaklaşım ya da kuramları içeren çerçeve. 2. Genel olarak, ideal bir durum ya da örnek, bir şeye bakış tarzı; yargılama ölçütü sağlayan her türlü ideal tip ya da model. 3. Bilimde kullanılan ön kabuller. Yeni bir kabul bulunana kadar, eskisi kabul görmektedir. Kuram (Teori) kavramından farklıdır. Paradigma olması için, yeni ve benzersiz olması, yeniliğinin gelecekteki çalışmalara kaynaklık edecek türde olması gerekir. 4. Belli bir bilimsel yaklaşımın, doğayı ya da toplumu sorgulamak ve onlarda bir ilişkiler bütünü bulmak için kullandığı açık ya da üstü kapalı tüm inançlar, kurallar, değerler, kavramsal ve deneysel araçlardır.

    Saygınlık (prestij, itibar): Toplum içerisindeki ilişkilerde herhangi bir kişiye yada kuruma diğerlerine karşı sosyo-ekonomik hiyerarşide üstünlük sağlayan durum.

    Fenomenoloji (Öz Bilimi): 1. Varlığın, dış dünyadaki nesne ve olayların insan bilincindeki bir yansıması olduğunu ifade eden görüş. 2. Olayları değil, olayın içindeki özü kavramayı amaçlayan görüş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü