Eğitim Sitesi

Ticaret Açığı Nedir? Ticaret Açığı Hakkında Kısaca Bilgi

Ticaret Açığı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Ticaret Açığı:

Bir ülke ithalatında ihracatı aşan miktar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Emir Bölme: Girilen bir emrin, orijinal emrin fiyatına eşit ya da orijinal emrin fiyatından daha iyi fiyatlı yeni emirlere bölünmesidir. Emir bölünmesi gerçekleştirildiğinde, bölünen emirlerin toplam miktarının (toplam emir miktarının) ilk miktara eşit veya daha büyük olması zorunludur.

    Müşteri İsmine Saklama Sistemi: Takasbank sisteminde Müşteri kodlarıyla takip edilem alt hesapların Takasbank'ın yapacağı düzenleme ile isme çevrilmesini, her bir yatırımcı için verilecek sicil numarası ile takip edilerek yatırımcının kimlik bilgilerinin tespitinin mümkün hale getirilmesini ve müşterilerin menkul kıymetlerini bloke edebilmesini amaçlayan sistemdir.

    Efektif: 1. Banknot olarak alınan tüm yabancı paralara verilen ortak ad. Kaydi forma dönüşmemiş, ekonomik birimlerin fiilen banknot ve bozuk para olarak ellerinde tuttukları parayı ifade etmek için kullanılan bir terimdir. 2. Kaydi forma dönüşmemiş, ekonomik birimlerin fiilen banknot ve madeni para olarak ellerinde tuttukları parayı ifade etmek için kullanılan bir terimdir. (Banknote)

    Açığa Satış: Sahip olunmayan menkul kıymetlerin ödünç alınmak sureti ile satılmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü