Eğitim Sitesi

Threshold Nedir? Threshold Hakkında Kısaca Bilgi

Threshold Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Threshold:

Uydu alıcısının hassasiyetini gösteren ölçüdür. Değer ne kadar düşükse o kadar iyidir.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    DBS – Direct Broadcast Satellite: Ses ve görüntü sinyallerini uydu üzerinden, 11-13 GHz arasında yayınla doğrudan son kullanıcıya aktaran TV uydusu.

    Demodulator: Gelen taşıyıcı sinyal içinden istenen sinyal aralığının çekilmesi işlemini yapan ekipman.

    Bandwidth (BW): Band genişliği; elektromanyetik spektrumdaki bir frekans sahasıdır. Bir devrenin veya sistemin çalıştığı veya geçirdiği frekans bölgesinin genişliğini gösterir. Örneğin bir telefon hattında konuşma sesinin taşınabilmesi yaklaşık 3KHz bir bant genişliği gerektirir. Oysa yerel bir TV kanalı 6 MHz kullanır. Uydularda ise karışımın engellenebilmesi için daha geniş 17.5-72 MHz arası bir bant kullanılır. Yüksek Bandwidth değeri, düşük bandwidth değerine göre 1 saniye içerisinde daha fazla bilgi taşıyabilir. Birimi Hertz (Hz)’dir.

    C – Bandı: 3.7 – 4.2 GHz frekans bandı. Halen Kuzey Amerika'da 22 uydu C-Bandı üzerinden neredeyse uydu / kablo şebekelerinin tüm yayın dağıtımını yapmaktadır. Güçleri transponder başına 5-11 watt olup Amerika'da gereken alıcı çanak çapları 5-12 feet (150-370cm) olmaktadır. Ancak 1992 den bu yana söz konusu uydular daha güçlü (10-17 watt) olanlarıyla yenilendiğinden bir C-bandı alıcı sistemin gerekli ortalama çanak çapı 90inch (230cm) dolayında olmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü