Eğitim Sitesi

Tevrat Nedir? Tevrat Hakkında Kısaca Bilgi

Tevrat Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Tevrat:

Musa peygambere bildirilen Allah'ın buyruklarını kapsayan, İbranîlerin din kitabı.

 

Tarih Terimi Olarak Tevrat:

Hz. Musa'ya bildirilen Tanrı buyruklarını kapsyan, Ahdi Atik ya da Eski Ahit de denilen, İbranilerin din kitabı.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tevrat:

Tevrat, tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi dört büyük kutsal kitaptan biridir. Yüce Allah, onu Musa Peygamber'e göndermiştir. Gönderilen ilk büyük kutsal kitaptır. Zebur ve İncil onu tasdik etmek için indirilmiştir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tevrat:

Dört büyük kitaptan ilki olan ve Allah (C.C.) tarafından Hz. Musa’ya gönderilen İlahî kitap.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Biçim: 1- Sanat ve edebiyat eserlerinde dış görünüş, form. 2- Bir nesnenin görme ya da dokunma duyuları ile algılanmasını sağlayan kendine özgü gerçekliği. Bir şeyin şekli.

    Müderris: Eskiden medresede öğretmen, sonraları profesör anlamında kullanılmıştır.

    Boyut: 1- Bir nesnenin uzunluk ölçüsüyle ifade edilebilen büyüklüğü. (Dimension) 2- Sanat yapıtında boyut kavramı, onun algılayıcıyla olan ilişkisini anlatmaktadır.Örneğin, resim sanatı iki boyutludur. Resmin betimlediği obje yüzeysel olmasa bile, sanat ürünü onu iki boyutlu bir yüzey üzerinde sunmakta ve izleyicide onu iki boyutlu algılamaktadır. Buna karşılık, heykel üç boyutlu bir sanat yapıtıdır. Mimari ürün ise dört boyutlu sayılmaktadır. Çünkü mimari ürünü kullanan kişi onu yalnızca eni, boyu ve derinliği bulunan bir obje olarak değil, içinde eylemde bulunulan bir yapıt olarak algılamaktadır. Kişinin yapıt içindeki ya da dışındaki sürekli devingenliği onu tek bir noktadan algılanan diğer sanat ürünlerinden ayırmaktadır. Mimari mekan zaman içinde değişen konuma göre, farklı sanatsal yaşantılar edinilmesini sağlar. O halde, en, boy ve derinlik boyutlarına ek olarak mimari yapıtta bir de zaman boyutu söz konusudur.

    Folklor: Halkbilimi. Bir toplulukta yaşayan kişileri, onların gelenek ve göreneklerini masal, atasözü, türkü vb. yazın ürünlerini araştırıp o toplumun yaşayış ve duygularını inceleyen bilim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü