Eğitim Sitesi

Tespih Böceği Nedir? Tespih Böceği Hakkında Kısaca Bilgi

Tespih Böceği Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Tespih Böceği:

Kabuklular sınıfından, 15 mm kadar uzunlukta, karada nemli yerlerde yaşayan, vücutları uzun ve kubbeli, dokunulunca küre biçimini alan kabuklu cinsi.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Kamçılılar: Bir hücreliler (Protozoa) alt aleminin, söbe, küre biçiminde veya uzun vücutlu, ön uçlarında 1-4 tane hareketi sağlayan kamçı taşıyan, serbest, asalak veya çürükçül olarak yaşayan, serbest yaşayanlarda klorofil taşıyan kromatoforlar bulunan, bu bakımdan hayvan evriminde bitkilerle hayvanlar arsında geçit kabul edilen ve bitki sınıflandırmasında da yer alan bir sınıf. On kadar takımı olup öglena (Euglena), noktiluka (Noctiluca), tripanozoma (Trypanosoma), layşmanya (Leishmania), trikomonas (Trichomonas), volvoks (Volvox) iyi bilinen cinslerdir.

    Konstitusyon: Hayvanların organ ve organ sistemlerinin karşılıklı uyum ve denge içinde çalışmalarıyla ilgili olarak ortaya çıkan çevreye karşı koruma yeteneğidir.

    Otlak: Taban suyu derinde olan, kısa boylu bitkilerden oluşan ve hayvanların otlaması için kullanılan hayvan otlatma alanları.

    Tenya: 1. Taeniidae ailesinde bulunan büyük yassı solucanların bir cinsi, Hydatigena. 2. Şerit, ince bant. 3. İnsanın, domuzun ve atgillerin kalın bağırsaklarında uzunlamasına kasların kuvvetlenmesiyle oluşan şeritler. 4. Beyin boşluklarında bulunan plexus choroideus’ların yapışma çizgileri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü