Eğitim Sitesi

Termalizm Nedir? Termalizm Hakkında Kısaca Bilgi

Termalizm Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Termalizm:

Bilinen en eski tedavi yöntemlerinden birisi olan termalizm, kaplıca, ılıca, içmeler gibi şifalı su kaynaklarının sağlık kurallarına uygun bir biçimde, tedavi aracı olarak kullanılmasıdır.

 

Coğrafya Terimi Olarak Termalizm:

Şifalı sulardan faydalanmaya dayalı turizm

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Küme Yaklaşımı: Ortak bir amaca yönelik değişik projelerin önceliklerinin gerçekleştirilmesi yolu ile toplu yarar sağlanması.

    Reklâm: Bir ürünü topluma tanıtmak, beğendirmek ve böylelikle sürümünü sağlamak için genellikle basın ve yayın araçları ile toplumun ortak yer ve tesislerinden yararlanılarak yazılı, sözlü, görüntülü ya da işaretlerle yapılan tanıtım işi.

    Deniz Altı Turizmi: Su altı sporları yapmak, zevk ya da seyir amacıyla su altında yüzmek vb. faaliyetleri konu alan turizm organizasyonlarının doğurduğu olay ve ilişkilerin tümü.

    Kat Hizmetleri Bölümü: Konaklama tesislerinde, odalar bölümünün en faal kısmı olan kat hizmetleri bölümü olup odaların ve kat hizmetleri mekânlarının, dekorasyonu, bakımı, temizliği ve düzeninden sorumludur. Konaklama tesislerinde odaların yeni güne ve yeni müşterilere hazırlanmasından sorumlu bir bölümdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü