Eğitim Sitesi

Terfi Nedir? Terfi Hakkında Kısaca Bilgi

Terfi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Terfi:

Görevde yükselme.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Terfi:

Bir rütbede yükselme.

 

Satranç Terimi Olarak Terfi:

Erin (Vezir, Kale, Fil veya At) çıkması.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Güneş Kursu: Eski uygarlıklarda görülen ve Güneş'i simgelediği sanılan, bezeme motifi ya da alem olarak kullanılan daire biçimindeki öğedir. En ilginç örneklerini Hatti Güneş kursları oluşturur. Bazı Güneş kurslarının üzerinde boğa ve geyik figürleriyle yuvarlak halkalar da yer almaktadır.

    Pasarofça Antlaşması (1718): Osmanlı Devleti ile Avusturya arasında imzalanan bu antlaşma ile : 1. Yukarı Sırbistan, Belgrat, Sırmiyum, Batı Eflak ve Banat Yaylası (Temeşvar) Avusturya'ya bırakıldı. 2. Venedik'ten alınan Mora ve Grit Osmanlılarda kaldı. 3. Arnavutluk ve Dalmaçya kıyılarındaki bazı kaleler Venedik'e verildi. Antlaşmanın Önemi : 1. Osmanlı Devleti, Batı'nın üstünlüğünü tamamen kabul etti ve toprak kurtaramayacağını anladı. 2. Osmanlılar, Ortodoksları koruma görevini son kez yerine getirdi. 3. İngiltere ve Hollanda'ya verilen ayrıcalıklar Kapitülasyona dönüştürüldü. 4. Pasarofça Antlaşması'nın yarattığı barış ortamında Lale Devri'ne girildi ve ilk defa Batı tipinde ıslahatlara gidildi.

    Çita: Rumeli Türkleri hakkında kullanılan bir deyim.

    Antlaşma: 1- İki devlet veya devletlerarasında yapılan yazılı sözleşmedir. 2- Savaşan iki tarafın, savaşı keserek barış koşullarını imza etmeleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü