Eğitim Sitesi

Terapi Nedir? Terapi Hakkında Kısaca Bilgi

Terapi Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Terapi:

Bir hastalığı yenecek etkenleri ve bu etkenlerin kullanılma yöntemlerini bularak, hastanın sıkıntılarını giderme, iyi etme işi. Sağaltım.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Terapi:

Bir hastalığı yenecek etkenleri ve bu etkenlerin kullanılma yöntemlerini bularak hastanın sıkıntılarını giderme, iyi etme işi, sağaltım.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Terapi:

Bir hastalığı yenecek etkenleri ve bu etkenlerin kullanılma yöntemlerini bularak hastanın sıkıntılarını giderme, iyi etme işi.

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Zanaat: İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim ve ustalık gerektiren iş.

    Gözlemevi: Gök gözlemleri yapan, gök cisimlerini ve olaylarını inceleyen yer, rasathane.

    İletişim: 1- Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon. 2- Telefon, telgraf, televizyon, radyo vb. araçlardan yararlanarak yürütülen bilgi alışverişi, bildirişim, haberleşme, muhabere, komünikasyon.

    Fesatlık: Ara bozuculuk, arabozanlık, fesatçılık, fitçilik, nifakçılık, münafıklık, müzevirlik, müfsitlik. "Fesatlık sizin işiniz, ben asla kötü bir şey söylemedim." "Niyetinizi güzelleştirin biraz, bu fesatlık bu kibir sizi bitirir." "Fesatlık mutluluk getirmez canım." "Bu yaptığına fesatlık denir."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü