Eğitim Sitesi

Temettü Getirisi Nedir? Temettü Getirisi Hakkında Kısaca Bilgi

Temettü Getirisi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Temettü Getirisi:

Hisse senedinin yıllık getirisidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Döviz Kuru (Exchange Rate): Bir para biriminin başka bir para birimiyle değiştirilebileceği fiyat. Ulusal bir paranın, diğer bir ulusal para cinsinden ifadesidir.

    Doğrudan (Kesin) Satım: TCMB'nin para politikası hedefleri çerçevesinde, para arzının ve ekonominin likiditesinin etkin bir şekilde düzenlenmesi amacıyla kullandığı açık piyasa işlemlerinden biridir. Genellikle, piyasada kalıcı likidite fazlası olduğu durumlarda, TCMB'nin piyasaya (açık piyasa işlemleri yapmaya yetkili kuruluşlara) kendi portföyünden menkul kıymet satmasını, karşılığında sistemden likidite fazlasını kalıcı olarak çekmesini ifade eder. (Outright Sale)

    Sermaye Piyasası: Şirket pay senetlerinin ve uzun vadeli (bir yıldan fazla) borç senetlerinin çıkarıldığı ve alınıp satıldığı piyasa.

    Açık Piyasa İşlemi: Merkez Bankası'nın para değerinde kararlılık sağlamak amacı ile giriştiği piyasa işlemleridir. Piyasaya hazine bonosu ya da tahvil satarak para hacmini daraltabilir veya alım yaparak genişletebilir. Adat Faiz hesaplamalarında kullanılan bir terimdir. Faize esas olan anapara ile paranın kullanıldığı gün sayısının çarpımından oluşan rakamdır. Akit Sözleşme anlamına gelir. En az iki kişi arasında belli bir işin yapılması veya yapılmaması konusunda yapılan anlaşmadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü