Eğitim Sitesi

Temel Yük Santralı Nedir? Temel Yük Santralı Hakkında Kısaca Bilgi

Temel Yük Santralı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Temel Yük Santralı:

Özellikle temel yükün karşılanması için kullanılan elektrik santralıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Kullanıcı: Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilen Üretim Gruplarına ya da Doğrudan Bağlı Üretim Santrallarına sahip tüm Enerji Üreticileri, tüm Lisanslı Hizmeti Sağlayıcıları, Dağıtım Hizmeti Sağlayıcıları, ve Doğrudan Bağlı Tüm Tarife Dışı Müşteriler ve onlara bağlı olan Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcıları. Bu terim, yerine göre, Şebeke Kodu'nun kendilerine uygulandığı tüm kişiler anlamına gelir.

    Oturan Sistemi Toparlama Yeteneği: Bir Üretim Grubunun, kendi dışındaki enerji kaynaklarından faydalanmaksızın üretime başlama ve İletim yada Dağıtım Şebekesinin bir bölümünü, ESİ yönergeleri doğrultusunda enerjileme yeteneğidir.

    Kilitleme: Trafo zati ve hat korumaları ile Bara diferansiyel röle çalışması halinde gerekli açmaları yaptıran ve kapatma devrelerini açan anahtardır. Elle veya motorla kurulabilir.

    Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri: Üretim Grubunun Saha koşullarına bağlı Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen, Planlama Kodu, İK2 ve Programlama ve Yük Dağıtım Kodu uyarınca kaydedilen ve bu Kodlara göre değiştirilen teknik yetenekleri, esneklikleri ve kısıtları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü