Eğitim Sitesi

Temel Hâl Nedir? Temel Hâl Hakkında Kısaca Bilgi

Temel Hâl Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Temel Hâl:

Bir atomun bütün elektronlarının en düşük enerjili haline sahip olduğu durumdaki elektron dağılımı.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Özütleme (ekstraksiyon): Bir çözelti ya da süspansiyon içindeki organik maddeyi çözen fakat çözelti ya da süspansiyondaki çözücü ile karışmayan bir madde yardımıyla ayırma.

    Katot ışın tüpü: Uçlarında metal elektrot bulunan ve içerisine düşük basınçta gaz konulup elektronlara elektriksel gerilim uygulanmasıyla gaz örneğinin ışık yaymasını sağlayan tüp.

    Mol Sayısı: Bir maddenin 6,02x10²³ (avagadro sayısı) tane atom veya molekülünün bir araya gelmesiyle oluşur. Birimi mol dür ve n harfi ile gösterilir. n = m/MA m = Molü hazırlanacak maddeden alınması gereken miktar MA= Molü hazırlanacak olan maddenin 1 molünün ağırlığı n = hazırlanması istenen maddenin mol sayısı Örnek: 2 mol NaOH hazırlamak için kaç g NaOH tartılmalıdır ? 1 mol NaOH'in ağırlığı = 23g Na +19 g O + 1g H = 40 g/1mol n = m/MA 2 mol = m / 40g / mol m = 2 x 40 = 80 g Yani NaOH'den 80 g tartıldığı zaman 2 mole denk gelmektedir.

    Cis: Stereoizomerlerinde benzer grupların ikili bağın bulunduğu düzlemin aynı tarafında olması durumunda kullanılan bir ön ektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü