Eğitim Sitesi

Tele Metreli Makineler Nedir? Tele Metreli Makineler Hakkında Kısaca Bilgi

Tele Metreli Makineler Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Tele Metreli Makineler:

Görüntünün film düzlemi üzerine aktarıldığı objektiften ayrı olarak, gözün görüntüyü yakalaması için farklı bir basit merceğin kullanıldığı makinelerdir. Tek mercekli refleks makinelere göre, film düzlemi üzerindeki görüntü ile gözün gördüğü görüntü arasında farklılık (paralaks hatası) olması nedeniyle dezavantajlıdırlar.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Asferik (Küresel olmayan) Mercek: Geleneksel modellerden daha az mercek kullanan objektiflerin bazı kusurlarını düzeltmek için kullanılan küresel olmayan yüzeye sahip optik malzeme.

    PCMCIA Card Adapter: Compact Flash veya Memory Stick gibi bir takım daha küçük hafıza kartlardaki bilgilerin diz üstü bilgisayara PCMCIA yuvadan aktarılabilmesi için üretilmiş bir adaptördür. İçi örneğin Compact Flash veya Memory Stick kart büyüklüğünde oyuk bir PCMCIA kart gibidir. Bu oyuk alana CF veya MS kart yerleştirilerek böylece dizüstü bilgisayara aktarımı sağlanır.

    CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black): Dört rengi ifade eder. Bunlar: Mavi, Kırmızı, Sarı, Siyahtır. Daha çok baskı ünitelerinde kullanılan ana renklerdir.

    Continuous Autofocus: Henüz deklanşöre yarım basmadan bile kameranın sürekli olarak gördüğü alana dair otomatik olarak netleme yapmasını ifade eder. Daha çok Nikon Coolpix 900 seri kameralarda bu özellik mevcuttur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü