Eğitim Sitesi

Tektonik Deprem Nedir? Tektonik Deprem Hakkında Kısaca Bilgi

Tektonik Deprem Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tektonik Deprem:

Levhaların hareketi sonucu meydana gelen depremler "tektonik" depremler olarak nitelendirilir ve bu depremler çoğunlukla levha sınırlarında oluşurlar. Yeryüzünde olan depremlerin %90'ı bu gruba girer. Türkiye'de olan depremler de büyük çoğunlukla tektonik depremlerdir.

 

Deprem Terimi Olarak Tektonik Deprem:

Yerkabuğunun hareketi sonucu levha sınırlarında oluşan deprem. Dünyada ve Türkiye’ de meydana gelen depremlerin büyük bir bölümü tektonik depremlerdir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Grev Ertelemesi: Bakanlar Kurulu'nun "genel sağlık" ya da "milli güvenlik" gerekçe göstererek grevleri 60 gün erteleyebilmesidir.

    Malullük Aylığı: Sosyal Sigortalar tarafından veya emekli sandığından malulen emekliye ayrılmak mecburiyetine kalanlara ödenen aylık maaş.

    Teminat Mektubu: Bankaların müşterisinin taahhüdünü yerine getireceği konusunda üçüncü kişi ve kuruluşlara verdikleri yazılı güvence. Teminat mektupları nakdi olmayan bir kredi türüdür.

    Bölgesel Kalkınma Ajansları: Kamunun finansman sağladığı bölgesel ekonomik gelişmeyi özendirmek üzere tasarlanmış, çalışma alanı merkezi ve yerel idarelerin dışında olan kurumlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü