Eğitim Sitesi

Tehir Nedir? Tehir Hakkında Kısaca Bilgi

Tehir Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tehir:

1. Sonraya bırakma, erteleme.

2. Geciktirme.

 

Hukuk Terimi Olarak Tehir:

erteleme; ara verme

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Tehir:

Ulaşım araçlarının önceden ilân edilen zamanda kalkmaması ya da gelmemesi, gecikme.

 

Voleybol Terimi Olarak Tehir:

Yapılacak olan oyunun herhangi bir saha, ışık vb. gibi nedenlerden dolayı başka bir tarihe ertelenmesi. (Delay)

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Siyasi Güç: Bir devletin milli hedeflerine erişmek, erişilenleri koruyup geliştirmek ve milli menfaat sağlamak amacıyla kullandığı siyasi kuvvetlerin toplam verimidir.

    Sivil Toplum Kuruluşu: Resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda çalışan kuruluşlardır. Üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alırlar, kâr amacı gütmezler ve gelirlerini bağışlar ya da üyelik ödemeleri ile sağlarlar. Sivil toplum kuruluşları; oda, sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler, topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.

    Ürün: 1. Doğadan elde edilen, üretilen yararlı şey, mahsul. 2. Eser. 3. Türlü endüstri alanlarında ham maddelerin işlenmesiyle elde edilen şey.

    Akarsu: Yağmur, kaynak, buz ve kar sularının bir yatak içinde toplandıktan sonra, bir eğilim doğrultusunda akıp giden sulardır. Akarsuların en küçüğü deredir. Dereler birleşerek çayları oluşturur. Çayların birleşmesiyle de en büyük akarsu olan ırmaklar (nehirler) oluşur. En uzun nehir Kızılırmak'tır. Asi ve Meriç yurt dışından ülkemize gelir. Fırat, Dicle Aras ülkemizden Yurt dışına gider.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü