Eğitim Sitesi

Tefekkür Nedir? Tefekkür Hakkında Kısaca Bilgi

Tefekkür Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tefekkür:

Düşünme, düşünüş.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Tefekkür:

Düşünme, düşünüş.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tefekkür:

Düşünme, derin düşünme, fikir yürütme, kavramaya çalışma, kafa yorma. Var olan bir şeyin manasını anlamaya çalışma ve eşyanın bilgisini zihinde toplayabilmek için aklın hareket halinde olması, derin derin düşünmesi.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Irk: 1-Kalıtımsal olarak ortak fiziksel ve fizyolojik özelliklere sahip insanlar topluluğu. 2-Soy.

    Kelamullah: Kelamullah, Allah'ın sözü demektir. Elbette Allah'ın sözü insanların sözlerine benzemez. Allah kullarıyla konuşmuştur. Ama bu iki insanın karşılıklı konuşması gibi bir şey değildir. Allah, insanlarla peygamberleri vasıtasıyla konuşur. Peygamberleriyle de vahiy yoluyla konuşur. Kelamullah yani Allah'ın sözü denildiğinde Tevrat, İncil, Kur'an-ı Kerim gibi vahiyle Peygamberlere verilen kitaplar, sayfalar ve ayetler anlaşılır.

    Ashab-ı Yemin: Allah’a vermiş oldukları sözü dünyada bozmayan, kendi kazançlarından ziyade Cenab-ı Hakk'ın lütuf ve ikramına kavuşacakları ümid edilenler. Allah'a itaatleri ve amelleri iyi olup ahirette amel defterleri sağ taraftan verilecek olanlar. Mukaddesatçılar. Sağcılar. Cennetlik olanlar.

    Haşiye: Fıkıh, tefsir, hadis, kelam, tasavvuf gibi İslami ilimler başta olmak üzere mantık, felsefe, astronomi ve tıp dâhil geçmişte eser veren bilginlerin yazmış oldukları herhangi bir kitabın sayfa kenarlarına ya kendilerinin ya da başkalarının yazdıkları kısa açıklamalar, tamamlayıcı notlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü