Eğitim Sitesi

Tanı Nedir? Tanı Hakkında Kısaca Bilgi

Tanı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tanı:

Bir hastalığı tanıma işi, teşhis.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Tanı:

Hastalığın ne olduğunu araştırıp ortaya koyma, tanılama, teşhis.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Tanı:

Belirtilere ve bulgulara göre bir hastalığın belirlenmesi, teşhis.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sorumluluk: Kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayın sonuçlarını üstlenmesi, mesuliyet. Sorumluluk, kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur.

    Toplumsal Kuram: Toplumsal dünya hakkındaki bilgileri özetleyen ve düzenleyen, onun nasıl işlediğini açıklayan birbiriyle bağlantılı fikirlerden oluşan sistem.

    Üniter Devlet: Devletin ülke, millet ve egemenlik unsurları ile yasama, yürütme ve yargı organları bakımından teklik özelliği gösterdiği devlettir. Ör;Türkiye, Japonya, Norveç, Portekiz, Fransa, İngiltere ve Yunanistan gibi.

    Malazgirt Meydan Savaşı(1071): Selçuklularla Bizanslılar arasında yapıldı. Sonuçları: 1.Bizans ordusu yenilgiye uğratıldı. 2.Anadolu kapıları Türklere açıldı. 3.İlk Türk beylikleri ortaya çıktı. 4.Türkiye tarihi başlamış oldu 5.Haçlı seferlerinin nedenlerinden biri oldu. 6.Bizans'ın İslam dünyası üzerindeki baskısı sona erdi. Bu zaferle Büyük Taarruz ve Başkumandanlık meydan Muharebesi(30 Ağustos 1922) arasında benzerlik vardır. Çünkü bu zaferle de Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olması sağlandı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü